11 Şubat 2014 Salı

Burda Soluğu Aldım ( Rus'a Sığınmak)

Ben bir şey yaptım. Aslında yapmadım. Daha doğrusu yapamadım. Sonra da gidip Rus'a sığındım ( Dostoyevski diyim de, içiniz rahatlasın).

Az önce de gördüğünüz gibi ikilemde kaldım. Bu, benim oluşturduğum bir durum değil, bir gizlilikten kaynaklanıyor. Gizli olan bir şeyin tanıması, tanınması isteğinden geliyor hepsi.

Tanışmak. Tanı(mak) kökünden gelir. Kökü olan her şey yeşermeye mahkumdur. Mahkum, garip bir ifade amma bazan tam yerine oturuyor. Konumuzun mahkumla yakından/uzaktan bir alakası yok, bunu belirteyim. Mahkum'un ben olmasından kaynaklanıyor bu, sizden ya da başka bir şeyden değil.

Tanışmak. Tanış(mak). İşteşlik giriyor bu kez işin içine (işteş fiiller). Bildiğiniz üzre, karşılıklı yapılan şeyler anlamına gelir. Bir nesne, bir varlıkla alakalıdır, aslında ikişer tane. Sen bir şeyi tanıyorsan, bu işin sende kalan kısmıdır. Fakat sen birisiyle tanışıyorsan, bu işlev iki kişiliktir (aşk üç kişiliktir - aslında 6 - , ona başka bir zaman değiniriz). Tanışıyorsan ya da bunu istiyorsan, iki tarafın da bu konuda bilgili olması gerekir.

Yazı çok resmi oldu, kusura bakmayın. Eğer anlatmak istediğiniz şey bir kelime ise (duygusallığı tenzih ediyorum), bu şekilde olması gerekir, resmi. Ciddiyet ve aşırı derecede saçmalık da gerektirir, bir kaç dakikadır okumakta olduğunuz saçma yazı da bunun ispatıdır.

-- Spoiler (Kamu Spotu) --
Mahkumluk da işteş bir durumu ifade eder. Bir şey düşünüyorsanız ya zanlı olursunuz ya mahkum. Ötesi yoktur. Tanışmak gibi. Bu yüzden zanlı olduğunuzu gizlemediğiniz gibi kendinizi/kişiliğinizi gizlemeyin.
-- Spoiler (Kamu Spotu) --

2 yorum:

  1. Mahkum olmak da  karsilikli bisey. Anladim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dışarıdan bakıldığı gibi durmuyor bazen kelimeler. ummadığın yerlere varabiliyor.

      Sil