4 Ocak 2014 Cumartesi

soluğu burada aldım 1

annem birden ağlamaya başladı telefonda. boğazım düğümlendi. çok kötü oldum. sanki dünya üzerime yıkıldı. dünyam yıkıldı. annem, dünyamdır. ana kuzusu değilim, hatta annemden ayrı büyüdüm. çeken bilir annesizliği. sigarama zor uzandım. insan hayatının bazı sahneleri vardır; böyle flu olurlar, bir lynch filmi gibi sadece acıdan ibarettir, hissedersiniz. acıyı görebilirsiniz. oyunculuk değil ama, bildiğiniz gerçek.

aşkmış peh. karşılıksız sevgi bu. bir çürük portakal rengi sokak lambasının aydınlatma hinterlandından çıkarken insan, düşüncelere dalar. dalar da, bazıları çıkar ama bazıları boğulur. boğulmak istemiyorsanız, üzmeyeceksiniz annenizi babanızı. amına koyayım karının kızın, erkeğin de. ilk köşe başında terk ederler sizi, deneyin görün. hele bir hata yapın, bak neler oluyor neler. diyelim ki terk etmedi, sonrasında keşke terk etseydi diyeceksiniz. zira öyle bir duruma geçecek ki, lütfediyor gibi yaşamaya başlayacak size.

sizin sikindirik bir şeye olan sinirizden dolayı bozuk attığınız ses tonunuzla, o kadının dünyası yerle bir olabiliyor da ses etmiyor. içine içine ağlıyor. niye yapıyorsunuz ki bunu? insan bu işte aga, belli olmuyor ya da ne bileyim tutamıyor kendini değil mi? değil. sizi salt seviyor ya, ondan bu bozuk atışınız. sıcak ya size, hani gözünüzün içine bakıyor ya, iki dudağınızın arasından çıkacak anlamsız isteklere amade gibi duruyor ya karşınız da ondan. nedensiz üzersiniz onu. ben yapmıyor muyum? önden kim gidiyor bakın bakalım kimi göreceksiniz. olm nasıl adamlar olduk biz? niye böyle olduk? insan mıyız lan biz? anneye gık denir mi?

anasını üzen bundan böyle lannister'dır gözümde. ayağınız denk alın.

2 yorum:

  1. çok haklısın ya.
    en ağır ve düşüncesiz çıkışlarımızı annemize yaparız di mi.
    üzeriz ağlatırız.

    ayrıca, sen, böle ağır ve hüzünlü bir havan dilin var sanki.

    :)

    YanıtlaSil
  2. genel olarak, mood neyse ona göre gidiyor kalem takdir edersiniz siz de. ama haksızsınız da diyemem. :)

    YanıtlaSil